Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині планується побудувати сучасну олімпійську базу для зимових видів спорту

На Харківщині планується побудувати сучасну олімпійську базу для зимових видів спорту

Виконуючи доручення Президента України, яке він дав після відвідування Харківської області 22 серпня, ведуться переговори про передачу у власність області земельної ділянки, розташованої на початку Білгородського шосе, яка знаходиться на балансі Державного агентства лісових ресурсів. На цій ділянці планується побудувати сучасну олімпійську базу для підготовки лижників і біатлоністів. Про це сьогодні в ході брифінгу за підсумками робочого візиту до Борівського району повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«Сьогодні у нас є база «Темп». На ній відбуваються міжнародні змагання, але вона вже морально застаріла, і області потрібно більш сучасне спортивне спорудження для зимових видів спорту. Ми намагаємося реалізувати проект приватно-державного партнерства при будівництві бази. Частина інфраструктури майбутньої бази буде передана бізнесу в користування. Натомість він допоможе нам побудувати сучасний тренувальний центр», - сказав Михайло Добкін.

Крім цього, за словами голови ОДА, зараз ведуться переговори, щоб Харківська область була більш широко представлена ​​в державній програмі розвитку хокею, яка продовжена до 2017 року. Відповідно до неї Харківщина повинна отримати 3-5 льодових палаців.