Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У літній період 2012 року на території Харківської області був обладнаний 61 пляж загального користування

У літній період 2012 року на території Харківської області був обладнаний 61 пляж загального користування

Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації Володимир Фадєєв, починаючи з квітня в області приділялася особлива увага питанню, пов'язаному з безпекою людей на воді. «З квітня на території області розпочалися підготовчі роботи, щоб до 1 червня розпочати купальний сезон. У травні ми провели серйозне семінарське заняття з усіма головами райдержадміністрацій і мерами міст обласного значення, під час якого розповіли і показали на конкретному прикладі, як має бути обладнаний пляж, які служби мають бути. Це дало свої результати. У 2012 році був обладнаний 61 пляж загального користування. 16 пляжів на території оздоровчих таборів. Дно кожного водоймища було обстежено водолазами», - сказав Володимир Фадєєв.

Також він додав, що в порівнянні з минулим роком в області вдалося досягти зниження рівня показників смертності на воді. У минулому році в водоймах Харківщини померло 84 людини, з них 6 дітей. У цьому році загинуло 64 людини, з них 3 дітей.

Крім цього, за словами Володимира Фадєєва, дуже велику увагу було приділено тим ставкам, озерам і водоймищам, які взяті в оренду. Якщо раніше згідно з договорами орендарі відповідали за технічні проблеми цих водойм і за інфраструктуру, то зараз ведеться робота над тим, щоб в договір було включено пункт про відповідальність за тих людей, які відпочивають на цих водоймах.

«Я повинен відзначити, що з 918 орендодавців водойм 706 вже включили цей пункт в договір. І як результат - в 2011 році на таких водоймах загинуло 13 людей, а в 2012 році - жодної», - сказав начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА.