Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вже 90 років доля міста Харкова нерозривно пов'язана з ім'ям театру імені Шевченка. Михайло Добкін

Вже 90 років доля міста Харкова нерозривно пов'язана з ім'ям театру імені Шевченка. Михайло Добкін

Сьогодні відбувся святковий вечір з нагоди 90-річчя одного з найстаріших театрів України - Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка. В урочистостях взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін та заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан. Михайло Добкін побажав «шевченківцям» нових творчих успіхів, нових прем'єр і ролей, а також нових глядачів.

«Мені сьогодні особливо хвилююче знаходитися на цій сцені. З березня 1922 року доля міста Харкова нерозривно пов'язана з ім'ям вашого театру. Кожне десятиліття театр дарував Україні та всій театральній громадськості плеяду видатних акторів, актрис, режисерів. Людей, які або на все життя пов'язували свою роботу з театром, або, провівши тут певний час, отримавши визнання, виїжджали в інші міста, але, тим не менш, вони все одно залишалися харків'янами. Я є вашим глядачем досить давно. Хочу сказати, що сидячи в цьому глядацькому залі, завжди переживаю масу позитивних емоцій. Що б я тут не дивився, мені завжди було цікаво і найголовніше, я пишався тим, що у нас в Харкові є такі люди, як ви», - звернувся до творчого колективу театру голова Харківської ОДА.

В ході урочистостей голова ХОДА вручив акторам і працівникам театру державні нагороди і нагороди облдержадмінстраціі. Також Михайло Добкін зазначив, що завтра з нагоди 90-річчя театру колективу будуть вручені грошові премії.