Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина відзначила День Українського козацтва

Харківщина відзначила День Українського козацтва

Сьогодні з нагоди проведення у Харківській області Дня Українського козацтва відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку. Участь у ній взяли начальник управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко та заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан. Цього року 360-річчя заснування Чортомлицької Запорозької Січі та вшанування пам’яті кошового отамана Івана Сірка і 340-річчя з дня народження Пилипа Орлика в Україні відзначається на державному рівні. У Харківській області всього зареєстровано 37 козацьких організацій. На урочистості з нагоди свята зібрались кращі їх представники.

За словами Володимира Зінченка, козацькі організації Харківщини плідно співпрацюють із школами, вищими учбовими закладами, військовими частинами, ветеранами. Своїми справами вони сприяють відродженню історичних, патріотичних та культурних традицій Українського козацтва.

«Я вітаю вас зі святом та хочу повідомити, що найближчим часом на Харківщині буде проведено огляд стройової підготовки та виконання стройової козачої пісні. Зараз координаційною діяльністю козачого руху займається Міністерство оборони України. І я думаю, цей огляд ми проведемо за участю обласного військового комісаріату. Я думаю усім є над чим працювати і наступного разу ми покажемо справжню стройову виучку», - сказав Володимир Зінченко.

За вагомий особистий внесок у розвиток козацького руху на Харківщині, сприяння ствердженню української державності представники 10 козацьких організацій були нагороджені Почесними грамотами та відзнаками Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради.