Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі райони і міста Харківської області готові в будь-який момент розпочати подачу тепла споживачам

Всі райони і міста Харківської області готові в будь-який момент розпочати подачу тепла споживачам

Про це повідомив сьогодні в ході позачергової селекторної наради перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Температурний режим змінюється щодня, стає холодніше. Ми повинні бути готові в будь-який момент розпочати опалювальний сезон. Його потрібно починати з підключення до систем опалення в першу чергу шкіл, дитячих садків, позашкільних дитячих закладів, сфер охорони здоров'я та соціального захисту населення. Їх потрібно бути готовими опалювати з завтрашнього дня», – звернувся він до голів РДА та мерів міст обласного підпорядкування.

Перший заступник губернатора зазначив, що в ході підготовки було виявлено ряд недоліків, які стосуються здебільшого оформлення відповідних дозволів, необхідних для запуску котелень. Ці документи будуть отримані в найближчі дні. Також деякий час під питанням було забезпечення жителів області скрапленим газом для побутових потреб. Річна потреба області в скрапленому газі становить 1 тис. тонн, і в даний час всі райони їм забезпечені.

У м. Лозова було створено нове підприємство із забезпечення населення теплом, а попереднє знаходиться в стадії ліквідації. Договір з новим підприємством буде укладено протягом найближчих двох днів.

Головним питанням підготовки до опалювального сезону, зазначив Валентин Дулуб, залишається опалення селища Караван м. Люботин. Раніше 29 житлових будинків опалювала котельня Караванського спиртзаводу, що нині не працює. В даний час інтенсивними темпами ведуться роботи з установлення двох топкових, які дозволять нормально провести опалювальний сезон в селищі. Роботи ведуться під контролем Головного управління ЖКГ та Головного управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА та будуть завершені до кінця тижня.

Валентин Дулуб підкреслив, що райони і міста Харківської області у разі необхідності можуть на своєму рівні починати опалювати об'єкти соціальної сфери не чекаючи централізованого початку подачі тепла.

Також, за словами генерального директора КП «Харківські теплові мережі» Сергія Андрєєва, ТЕЦ-3 і ТЕЦ-5 розпочнуть роботу до початку пуску тепла в житлові будинки.

Теги