Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Управління у справах преси та інформації ХОДА веде активний діалог з громадянами

Управління у справах преси та інформації ХОДА веде активний діалог з громадянами

У рамках роботи управління у справах преси та інформації обласної адміністрації ведеться активний діалог з громадянами, які звертаються в управління з тими чи іншими питаннями. «Найбільш актуальним питанням залишається книговидавнича справа, багато людей просять підтримати видання того чи іншого твору. Такий пункт є в програмі, яка була розроблена і ухвалена депутатами обласної ради в 2011 році, але в цьому році кошти по ній не виділялися. Також задаються питання щодо того, яким чином отримати ту чи іншу інформацію в засобах масової інформації, чи є у нас інститут акредитації, як ми працюємо зі ЗМІ, чи часто у нас проводяться прес-конференції. Ми не боїмося ніяких питань, я відповідаю на всі звернення, які приходять на нашу адресу», - повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Також частиною роботи управління є проведення консультацій громадян в Єдиному дозвільному центрі, де щосереди працює співробітник управління. З початку 2012 року там було видано шість свідоцтв про внесення суб'єкта видавничої справи до державного реєстру видавців, виробників і розповсюджувачів видавничої продукції.

«Будь-яка людина, яка хоче займатися цією справою, може звернутися в середу в Єдиний дозвільний центр, там знаходиться співробітник управління, який відповідає за цей напрямок діяльності. Жодного разу не було відмовлено в наданні будь-якої інформації або консультації», - підкреслила Вікторія Маренич.

Окрім цього управлінням забезпечується оперативне реагування на критичні зауваження про роботу обласної адміністрації та центральних органів влади.

«На початку 2012 року було окреме доручення Прем'єр-міністра України про забезпечення оперативного інформування про реагування на критичні зауваження. Тому була створена на головній сторінці офіційного веб-сайту ХОДА рубрика «Реагування на критику». З 2012 року там було розміщено 12 оглядів критичних зауважень на адресу уряду та органів виконавчої влади, які прозвучали в центральних засобах масової інформації», - сказала начальник управління.