Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Слобожанський музичний портал стане музичною візитівкою Харківської області

Слобожанський музичний портал стане музичною візитівкою Харківської області

Завтра о 15:00 в Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться презентація Слобожанського музичного порталу. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила начальник управління у справах преси та інформації Харківської ОДА Вікторія Маренич. За її словами, ідея об’єднати різні музичні напрямки української пісні народилася у фотографа та музиканта Євгенія Нємцова. Реалізувати її вдалося за підтримки голови Харківської ОДА Михайла Добкіна.

«Слобожанський музичний портал - це антологія української музики та пісні, зібраних за 90 років. В порталі будуть окремі розділи – це музика на вінілі, на CD, не видана музика, книги з музики, а також поточні новини. Крім цього буде форум, на якому будь-хто зможе залишити інформацію на музичну тематику. Я вважаю, що створення такого порталу – це унікальна подія, тому що завдяки йому будь-хто у будь-якій країні світу за допомогою інтернету зможе отримати інформацію з приводу української пісні, мелодії та композиторів, а також почитати книги про українську музику та композиторів. Найголовніше те, що на порталі можна буде прослухати українські народні пісні. Взагалі, я вважаю, що Слобожанський музичний портал стане ще однією візитівкою Харківської області», - сказала Вікторія Маренич.

Також вона зазначила, що на порталі буде близько тисячі пісень. Усі вони були передані з приватної колекції Євгена Нємцова.