Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В рамках акції «Зроби добру справу – подаруй книгу» зібрано більше 2 тисяч книжок

В рамках акції «Зроби добру справу – подаруй книгу» зібрано більше 2 тисяч книжок

З 1 по 10 жовтня цього року за ініціативи управління у справах преси та інформації ХОДА та за підтримки Громадської організації «Кінофестиваль «Харьковская сирень» у Харківській області проводилася акція «Зроби добру справу – подаруй книгу». В рамках акції станом на сьогодні на 14:00 для територіальних центрів соціального обслуговування та шкільних бібліотек регіону зібрано більше 2 тисяч книжок. В акції взяли участь більше 150 мешканців Харкова і області. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. «Коли ми задумували цю акцію, то впевненості в тому, що вона збере велику кількість прихильників, не було. Проте кількість охочих передати книги зростала з кожним днем. Максимальна кількість книжок, яка була прийнята за один день - 525. А максимальна кількість людей, які здали в один день книжки – 23. У середньому кожна людина приносила 10-20 книжок і більше. Я дуже всім дякую за те, що виявилися небайдужими до тих людей, які потребують цієї літератури», - сказала вона.

Серед жанрів переданих книг, за словами Вікторії Маренич, є класика, дитяча література, твори на військово-патріотичну тематику, науково-популярна література. Також люди приносили дамські та історичні романи, поезію. Крім цього, було ухвалено рішення прийняти низку раритетних видань.

«Серед раритетних видань були «Новый завет. Псалтырь» 1906 року, Гусєв-Оренбурзький «Рассказы» 1906 року, Анастасія Вербицька «Освободилась» 1906 року, Павло Мельников «Сочинения» 1909 року та твори Олексія Писемського 1910 року. Ці видання, які ми вирішили взяти попри умови акції, будуть направлені до Харківської наукової бібліотеки імені Короленка та до спеціалізованої музично-театральної бібліотеки імені Станіславського», - зазначила Вікторія Маренич.