Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Продовжується робота з виявлення безхазяйних об’єктів ЖКГ та передачі їх на баланс територіальних громад

Продовжується робота з виявлення безхазяйних об’єктів ЖКГ та передачі їх на баланс територіальних громад

У районах і містах області продовжується робота з виявлення та передачі безхазяйних об’єктів, що забезпечують водопостачання і водовідведення, постачання електроенергії та природного газу територіальним громадам сіл та селищ, на території яких ці об’єкти перебувають, а також щодо забезпечення надійної роботи зазначених об’єктів. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Зокрема, АК «Харківобленерго» виявила 247 безхазяйних енергетичних об'єктів і визначила заходи щодо забезпечення їх сталої експлуатації. Органами місцевого самоврядування ведеться робота з передачі на баланс енергопостачальної організації електричних мереж та устаткування у відповідності до вимог діючого законодавства. З початку 2010 року компанією було прийнято на баланс 82 об’єкти та більше 150 км ліній електропередачі. На сьогоднішній день на території області налічується 19 безхазяйних енергетичних об’єктів, триває робота з визначення власника.

Валентин Дулуб повідомив, що для забезпечення безаварійної експлуатації систем газопостачання міста та області фахівцями ПАТ «Харківгаз» і ПАТ «Харківміськгаз» здійснюється технічне обслуговування безгосподарних об'єктів газопостачання до визначення їх балансової належності.

Довідка. В м. Харкові та області налічується 56,1 км безхазяйних та з ознаками безхазяйності газопроводів, в тому числі 36,9 км по області. Товариствами з газопостачання і газифікації разом із управлінням комунального майна та приватизації Харківської міської ради та районними державними адміністраціями згідно з чинним законодавством ведеться робота з визначення балансоутримувачів цих газопроводів.

За даними райдержадміністрацій та міських виконавчих комітетів в області виявлено близько 80 км водопровідних мереж, 26 водозабірних свердловин, 26 водонапірних башт та близько 30 шахтних колодязів загального користування, що не мають власника, або не обслуговуються належним чином. Це переважно об’єкти, вода з яких не використовується для питного водопостачання, та які знаходились на балансі колишніх колгоспів і радгоспів. Також в області залишається безхазяйними близько 30 км каналізаційних мереж та 8 каналізаційно-насосних станцій.

З початку 2011 року в комунальну власність прийнято 32 км водопровідних мереж, 6 водозабірних свердловин, 6 водопровідно-насосних станцій, 6 водонапірних башт та 10 шахтних колодязів загального користування.

Теги