Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відновив роботу Івашківський спиртовий завод

Відновив роботу Івашківський спиртовий завод

У Золочівському районі Харківської області відновило роботу після простою з 2008 року державне підприємство «Івашківський спиртовий завод». «За 1,5 місяці роботи підприємство повністю погасило заборгованість по заробітній платі в розмірі 385,6 тис. грн., збільшило чисельність працівників на 37% з 79 до 118 осіб. Середньомісячна заробітна плата на підприємстві становить 2760 грн. - для порівняння, середньомісячна заробітна плата по Золочівському району - 1800 грн.», - зазначив заступник голови ХОДА Андрій Моченков 4 жовтня в ході відвідування заводу.

На даний час підприємство виробляє компонент моторного палива на основі біоетанолу. Продукція призначена для використання у виробництві палива моторного сумішевого, біопалива, альтернативних видів палива для автомобільних двигунів, біокомпоненту моторного палива і біокомпоненту інших видів палива.

Планова потужність заводу - 4200 дал на добу, що становить 70% від встановленої потужності 6000 дал. До кінця 2012 року підприємство планує підняти обсяги виробництва до 90% від встановленої потужності, що складе 5400 дал на добу. Це дасть можливість збільшити кількість робочих місць і підвищити заробітну плату в середньому на 10%.