Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Обласній травматологічній лікарні відкрито реконструйований операційний блок

В Обласній травматологічній лікарні відкрито реконструйований операційний блок

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відкрив реконструйований операційний блок Обласної травматологічної лікарні. Також у заході взяли участь голова обласної Сергій Чернов та заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Михайло Добкін подякував будівельникам, керівництву медустанови і персоналу, який в непростих умовах виконував свою роботу. «Найголовніше, що все це буде служити для простих людей, і для тих, у кого є можливість оплачувати своє лікування, і для тих, у кого немає такої можливості. Вони всі будуть проходити лікування в сучасних умовах, де кваліфіковані лікарі зможуть вже працювати в людських умовах на професійному обладнанні», - сказав Михайло Добкін. В ході реконструкції операційного блоку створено унікальну систему канального кондиціювання повітря; збудована витяжна вентиляція з попередньою фільтрацією; облаштовано централізовану систему забезпечення киснем та подачі лікувальних газів до операційних; встановлені нові прилади освітлення всіх приміщень оперблоку, створені умови для забезпечення безперебійного енергоживлення.

Серед 7 операційних залів окремі пристосовані для ендопротезування великих суглобів; для проведення ортопедо-травматологічних втручань у дітей; для здійснення втручань за допомогою лапароскопічної техніки, у тому числі, і при таких операціях на суглобах. Окремо обладнана вертебрологічна операційна для проведення операцій високої складності на хребті із застосуванням електронно-оптичного перетворювача зображення.

Закуплено сучасне медичне обладнання для оснащення операційного блоку на загальну суму 785 тис.грн.: 7 столів операційних, нові операційні лампи, 5 діатермокоагуляторів, 4 відсмоктувачі хірургічні та ін. За рахунок залучених коштів для потреб лікарні закуплено медичне обладнання (у тому числі, стерилізаційне – сухожарова шафа, аквадистилятор та ін.) та інвентар на загальну суму 44,4 тис.грн.

У наступному році, за словами голови області, у лікарні планується відремонтувати приймальне відділення і палати інтенсивної терапії.