Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкрито Міжнародний фестиваль «Харківські асамблеї»

Відкрито Міжнародний фестиваль «Харківські асамблеї»

Сьогодні в Харківському національному академічному театрі опери та балету відбулася урочиста церемонія відкриття Міжнародного фестивалю «Харківські асамблеї», в якій взяли участь заступник Міністра культури Олександра Губіна, Харківський міський голова Геннадій Кернес, заступник голови Харківської облради Людмила Давидова та начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. У цьому році фестиваль присвячений 95-річчю Харківського національного університету мистецтв ім. І. Котляревського. Як зазначила у своєму виступі ректор закладу Тетяна Вєркіна: «Ось уже котрий рік поспіль ми відкриваємо наш чудовий фестиваль «Харківські асамблеї». Десять років ми йшли до нашої заповітної мети – зробити його знаковим в житті нашого університету. Наша мрія збулася, і «Харківські асамблеї» – це відзнака, свого роду талісман університету і нашого міста».

Почесний гість фестивалю Олександра Губіна привітала харків’ян від імені Міністра культури України Михайла Кулиняка, побажала «Харківським асамблеям» щасливого майбуття та вручила нагороди Міністерства культури.

«Мені випала висока честь від імені Харківської облдержадміністрації та її голови Михайла Добкіна привітати всіх учасників, гостей і організаторів цього чудового свята з відкриттям помітної культурної події Слобожанщини – фестивалю «Харківські асамблеї», а також з ювілеєм університету мистецтв. У дні фестивалю Харків перетворюється на культурну Мекку, і склад учасників і членів журі яскраве тому підтвердження. Хочу побажати нашим гостям, щоб вони отримали справжнє задоволення від перебування в нашому місті», – зазначив у своєму виступі начальник управління культури і туризму ХОДА. 

В продовження урочистостей Дмитро Кузнєцов та Людмила Давидова вручили працівникам университету почесні нагороди обласної державної адміністрації та обласної ради.
Церемонію прикрасили концертною програмою молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський» під управлінням диригента, директора Харківської обласної філармонії Юрія Янка та хор університету мистецтв.

Також в ході свого виступу Тетяна Вєркіна подякувала Міністерству культури, Міністру культури Михайлу Кулиняку, голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну та меру Геннадію Кернесу за сприяння проведенню «Харківських асамблей» та допомогу університету.

Програма фестивалю «Харківські асамблеї»