Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Село Аркадівка Шевченківського району газифіковано

Село Аркадівка Шевченківського району газифіковано

Сьогодні в селі Аркадівка Шевченківського району відбулися урочистості з нагоди пуску газу. У заході взяв участь перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його інформацією, село було газифіковано в рамках Договору про співпрацю між НАК «Нафтогаз України» і Харківською обласною державною адміністрацією у розвитку нафтогазового комплексу та соціальної інфраструктури населених пунктів Харківської області. Будівництво об'єкту було розпочато в 2011 році за рахунок коштів компанії, всього за два роки НАК «Нафтогаз України» було виділено на ці роботи 20,8 млн.грн.

Загальна протяжність газопроводів за проектом газифікації села Аркадівка складає 19,54 км, з них: 13,5 км - підвідний газопровід високого тиску і 6,04 км - вуличний газопровід низького тиску. На сьогодні Куп'янською філією ПАТ «Харківгаз» виконані роботи з газифікації 80 будинків, з них 25 будинків вже підключені до газових мереж. Всього в селі проживає 420 осіб, налічується 170 будинків.

Довідка. Рівень газифікації Харківської області складає 70,8%, в тому числі міст та селищ міського типу - 82,5%, сіл - 54,4%.

Рівень газифікації Шевченківського району становить 62,9%, в тому числі міст та селищ міського типу - 90,9%, сіл - 49,6%.

Схемою газопостачання північно-східної частини Шевченківського району від газопроводу високого тиску до села Аркадівка передбачена газифікація сіл Михайлівка, Новомиколаївка, Іванівка, Микольське, Ленінка, Великі Хутори, Смолівка, Володимирівка, Нижній Бурлук, Шишківка, Журавка, в яких налічується близько 600 будинків.