Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині ведеться активна робота з розведення риби у водоймах

На Харківщині ведеться активна робота з розведення риби у водоймах

У Харківській області рибницькі підприємства та спеціальні товарні рибні господарства розводять та вирощують рибу в спеціальних або пристосованих водоймах, ставках, водосховищах, кар’єрах тощо. Фонд рибогосподарських водойм Харківської області налічує 57 водосховищ загальною площею 32,8 тис. га, 2538 ставків площею 13,2 тис. га. Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомив начальник Харківського територіального відділу Східного державного басейнового управління охорони водних живих ресурсів Віктор Резник.

«На сьогоднішній день на території області рибогосподарська діяльність з дотриманням вимог природоохоронного законодавства, на підставі режимів рибогосподарської експлуатації, здійснюється на 63 водоймах та ще на 25 водоймах за науково-біологічними обґрунтуваннями. Усього для рибогосподарських потреб використовується 26,9 тис. га водного дзеркала, що складає 53% від загальної площі води», - сказав Віктор Резник.

За його словами, у поточному році вже вселено 1,7 млн. екземплярів, що на 30% більше ніж за відповідний період минулого року, виловлено – 184 тонн риби.