Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В НТК «Інститут монокристалів» відбудеться наукова конференція країн СНД «Ріст кристалів»

В НТК «Інститут монокристалів» відбудеться наукова конференція країн СНД «Ріст кристалів»

1 жовтня в Науково-технологічному комплексі «Інститут монокристалів» НАН України розпочинає свою роботу наукова конференція країн СНД «Ріст кристалів». Конференцію засновано як логічне продовження споріднених за тематикою конференцій «Рост кристаллов» (Москва) та «Crystal Materials» (Харків). Основна мета заходу – активізація співпраці науковців країн СНД в галузях фізики, хімії кристалів, технології їх вирощування, нано- та біотехнологій, створення і використання нових неорганічних, біоорганічних, гібридних та інших кристалічних матеріалів, іноваційних розробок на їх основі.

До участі у конференції заявлено понад 250 наукових доповідей спеціалістів з Росії, України, Білорусі, Азербайджану, Узбекистану, Таджикистану, а також дальнього зарубіжжя, зокрема Чехії, Південної Кореї та ін.

Ініціаторами проведення цього представницького наукового форуму, першого у такому форматі за часи незалежності України, є провідні наукові установи і громадські організації України і Росії: НТК «Інститут монокристалів» НАНУ, Національний дослідний Центр «Курчатовский институт» (Москва), Інститут кристалографії ім. О.В. Шубнікова Російської академії наук, Українська асоціація з росту кристалів, Національний комітет кристалографів Росії та ін.

Початок роботи конференції о 12:00 у приміщенні актової зали НТК «Інститут монокристалів» (пр. Леніна, 60).