Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрилося представництво компанії IBM

У Харкові відкрилося представництво компанії IBM

У Харкові починає роботу офіс корпорації IBM в Україні. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков, робота з розміщення офісу IBM в Харкові почалася ще рік тому, коли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін направив 100 провідним компаніям світу листи з пропозицією створити представництво в регіоні. Вже в листопаді 2011 року було отримано відповідь, Харків відвідала віце-президент корпорації IBM Аманда Гарланд, і було покладено початок майбутній плідній роботі. «Сьогодні ми є свідками результату річної роботи. Облдержадміністрація вітає відкриття офісу корпорації IBM в Харкові. Ми чітко розуміємо, наскільки важлива робота такої команди в нашому місті, особливо з точки з точки зору інвестицій у технологічні уклади 5 і 6 рівнів», – підкреслив заступник губернатора.

Як зазначила під час презентації керівник з розвитку бізнесу IBM в Центральній і Східній Європі Карла M Карвало (Carla M Carvalho), одним із пріоритетів корпорації є розширення присутності в регіонах – в минулому році відкрито офіс у Дніпропетровську, місяць тому – в Донецьку, а сьогодні починається робота в Харкові.

Андрій Моченков додав, що ряд харківських вузів готує фахівців з IT-технологій, що створює інвестиційну привабливість в контексті роботи IBM в Харкові.

«Ми співпрацювали, зокрема, з університетом «ХПІ», дозволяючи студентам отримувати навички, які збільшують їх вартість на ринку праці. Ми чудово розуміємо, що Харків, як місто студентів, створює кадри, які потім будуть працювати на користь країни, і їх важливо підтримати на самому початку», – заявив директор IBM в Україні Пенко Дінєв.

Він також додав, що корпорація може надати серйозну допомогу в створенні на Харківщині IT-парку своїми досвідом і знаннями, які напрацьовувалися довгі роки. За словами директора IBM в Україні, це дозволило б уникнути цілого ряду помилок.

«Я думаю, що у команди IBM в Харкові велике майбутнє, а ми будемо їм всіляко допомагати», – підбив підсумок Андрій Моченков.