Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Теплопостачальним підприємствам Харківщини буде компенсовано 212 млн.грн. різниці в тарифах

Теплопостачальним підприємствам Харківщини буде компенсовано 212 млн.грн. різниці в тарифах

«Головними причинами заборгованості за природний газ залишаються невідповідність діючих тарифів на послуги теплопостачання для населення фактичним витратам виробництва послуг, а також несвоєчасні та не в повному обсязі розрахунки споживачів за надані послуги теплопостачання. Одним із шляхів погашення боргів за спожитий природний газ є відшкодування різниці в тарифах на послуги теплопостачання для населення, яка за станом на 1 липня по підприємствах області склала 826 млн. грн.», – повідомив сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та Харківської регіонального ради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

За його словами, Харківщині виділено ліміти фінансування на суму 212,1 млн. грн. Теплопостачальними підприємствами області підготовлено 21 договір про організацію розрахунків для погашення різниці в тарифах, з них 20 договорів на суму 212 млн.грн. знаходяться на розгляді в Міністерстві фінансів.

Валентин Дулуб додав, що облдержадміністрація звернулася до Прем'єр-міністра України Миколи Азарова з проханням прискорити фінансування зазначених договорів, а також сприяти збільшенню області суми субвенції на погашення різниці в тарифах.  

Теги