Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Господарський комплекс і соціальна сфера Харківської області будуть підготовлені до зими вчасно

Господарський комплекс і соціальна сфера Харківської області будуть підготовлені до зими вчасно

Про це повідомив сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та Харківської регіональної Ради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, станом на 20 вересня житлове господарство області підготовлено на 99,9%. На комплексну підготовку житлового фонду витрачено 98,8 млн.грн. або 107,2% від плану. Теплове господарство області також підготовлено на 99,9%, на підготовку витрачено 45,1 млн. грн. Водопровідно-каналізаційне господарство в цілому підготовлено на 99,6%, на підготовку витрачено 22,2 млн. грн. Створені запаси вугілля на котельнях у кількості 5,7 тис. тонн, що складає 88,3%, подальша поставка вугілля буде проводитися в міру необхідності. На електростанціях і теплоелектроцентралях накопичено достатній запас основного і резервного палива, в Кегичівське підземне газосховище закачано 564 млн. куб. м природного газу – 100% від планового показника.

Валентин Дулуб зазначив, що повністю підготовлено 2113,54 км теплових мереж та 307 центральних теплових пунктів. «З 873 котелень не готова тільки котельня відділу освіти в с. Шелестово Коломацького району, яка опалює навчально-виховний комплекс. Там була проведена реконструкція, і зараз завершуються пуско-налагоджувальні роботи. Котельня буде готова до подачі тепла в термін до 1 жовтня», – додав він.

З метою підготовки до зими дорожнього господарства заготовлено 56 тис. куб. м піску (106%), підготовлено 495 одиниць снігоприбиральної техніки (99%). У цьому році на ремонт доріг комунальної власності передбачено субвенцію з держбюджету, загальна сума якої для Харківської області складає 114,5 млн.грн. Загальний обсяг виконаних робіт по субвенції становить 56,2 млн. грн., або 49% (середній по Україні  – 39%).

«Минула зима піддала наше господарство надзвичайним випробуванням. Ми зустріли їх організовано і злагоджено завдяки своєчасній підготовці. Так має бути і в цьому опалювальному сезоні. У нас залишається зовсім небагато часу на усунення недоліків, і ми повинні вже бути готовими з 1 жовтня подавати тепло на об'єкти соціальної сфери і з 15 жовтня – населенню», – підбив підсумок Валентин Дулуб.