Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Контрольний термін розрахунку з населенням по земельним і майновим паям перенесений на 10 жовтня

Контрольний термін розрахунку з населенням по земельним і майновим паям перенесений на 10 жовтня

Було поставлено завдання до 30 вересня завершити розрахунки з населенням по земельним і майновим паям, але після консультації з головами райдержадміністрацій було ухвалено рішення продовжити термін ще на 10 днів – до 10 жовтня. Про це повідомив в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та Харківської регіональної Ради голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, це пов'язано з фінансовим та бюджетним процесом. «Станом на 25 вересня минулого року вартість 1 гектара земельної ділянки за договором оренди становила в середньому по області 350 грн. Виходячи із виконаного обсягу роботи з переоцінки землі відповідно до коефіцієнта, який був рекомендований Кабінетом міністрів, на поточний момент вартість 1 га землі за договором оренди становить 618 грн. Це суттєва зміна, яку люди відчують у своїх сімейних бюджетах. Ми не зупинимося на досягнутому і надалі також будемо працювати над тим, щоб вартість одного орендованого гектара ставала вище», – підкреслив губернатор.

Михайло Добкін зазначив, що абсолютним рекордсменом по даній роботі є Валківський район, де вартість 1 гектара збільшена з 362 грн. до 883 грн. – на 243,6%. Також прикладом для інших районів є Золочівський, Первомайський, Богодухівський, Печенізький і Чугуївський райони. У той же час, в Дергачівському, Вовчанському, Дворічанському, Куп'янському, Великобурлуцькому, Близнюківському, Краснокутському, Зміївському, Коломацькому, Борівському, Харківському, Кегичівському і Лозівському районах вартість оренди одного гектара становить від 470 грн. до 600 грн. – нижче середньообласного рівня.

«Середня вартість 1 тонни зерна, виданого в розрахунок орендої плати, по області складає 1814 грн. – це нормальна ціна. Якщо замість грошей розраховуються зерном за такою вартістю, це прийнятно, але якщо ціна завищена – це банальна крадіжка у пайовиків тими, хто в них орендує землю», – додав глава області.

Губернатор дав розпорядження у найкоротші терміни усунути всі недоліки.

Теги