Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Виборчий процес в Україні вдосконалюється

Виборчий процес в Україні вдосконалюється

Про це сьогодні в ході зустрічі з заступником голови - керівником апарату ХОДА Василем Хомою та заступником голови ХОДА Євгеном Савіним заявили представники Посольства США та Посольства Японії в Україні, які будуть спостерігати за процесом виборів народних депутатів України. «Ми плануємо приїхати в Харківський регіон в день виборів і спостерігати за ходом голосування, щоб все відбулося відкрито та чесно», - сказав керівник політичного відділу, радник Посольства Японії в Україні Макото Томінага.

«Наша мета - скласти максимально об'єктивну думку. Насправді, нам байдуже, хто переможе на виборах народних депутатів. Єдине, що нас турбує, щоб процес виборів був максимально чесним, прозорим і відкритим. Президент України неодноразово публічно обіцяв, що ці вибори будуть проведені чесно і відкрито. Ми ці цінності поділяємо і хочемо відзначити, що виборчий процес в Україні стає все кращим і кращим. Вибори, під час яких обирався Президент України, були одноголосно визнані як чесні, відкриті і такі, що відповідають стандартам», - додав радник з політичних питань Посольства США в Україні Стівен Пейдж.

Керівництво Харківщини, в свою чергу, запевнило гостей регіону в тому, що Харківська область відповідально готується до важливої ​​події для всієї країни і зробить все можливе, щоб в області вибори народних депутатів України були проведені чесно, відкрито і прозоро.

«Нам би хотілося, щоб ваша думка про те, як будуть проходити вибори, була максимально об'єктивною. Ми зробимо все, щоб показати, що ми готуємося і проведемо вибори чесно і прозоро», - запевнив міжнародних спостерігачів заступник голови ХОДА Євген Савін.