Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків має стати туристичним центром

Харків має стати туристичним центром

Рішенням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна у складі Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації буде створено управління туризму. Про це повідомив сьогодні в ході урочистостей з нагоди Дня туризму заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, це дозволить приділити більше уваги питанням туризму. «Сьогодні перед управлінням стоїть завдання розробити програму по всім напрямкам туризму і визначити, яке з них буде найбільш ефективним. Це може бути конференц-туризм, зелений туризм, фестивальний туризм, історичний туризм, етнотуризм і багато інших», – зазначив заступник губернатора.

Також на Харківщині створено обласний центр туризму, який має стати координатором між приватними структурами, які займаються туризмом, державними структурами, які організовують фестивалі й інші заходи, і регіонами, на території яких розташовані історичні пам'ятники.

«Харків після проведення Євро-2012 як ніколи забезпечений інфраструктурою: готелі, аеропорт, залізниця, автобусні маршрути, автомобільні дороги – у всіх напрямках зроблені дуже серйозні кроки. Усім цим необхідно скористатися: не повинні простоювати готелі, ресторани й туристичні об'єкти, – підкреслив Євген Савін. – Разом з вами ми маємо зробити Харків туристичним центром. Завдяки розвитку туризму в регіон прийдуть гроші, які допоможуть далі вдосконалювати інфраструктуру та покращувати добробут жителів області».