Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині надається адресна комплексна допомога сім’ям з дітьми

На Харківщині надається адресна комплексна допомога сім’ям з дітьми

Як повідомила сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських, на Харківщині сім’ї з дітьми отримують як соціальний супровід, так і матеріальну допомогу за необхідності. «Сім’ям надається матеріальна допомога – або фінансова, або речова, в тому числі в багатьох районах проводилися акції «Збери портфель для сироти». Крім того, в рамках Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» в Харківській області 3405 дітей отримали матеріальну допомогу на загальну суму 255 682 гривні. Як правило, ця допомога надавалась за рахунок місцевих адміністрацій, а також великої кількості благодійних організацій», - повідомила вона.

За словами Тетяни Печерських, велике значення має робота соціальних працівників з сім’ями, що потрапили в складні життєві обставини, яка разом з матеріальною допомогою часто дає можливість зберегти сім’ю для дитини.

«Завдяки тим соціальним працівникам, які нині прийшли нам на допомогу і працюють із сім’ями, ми маємо відповідні результати. Здебільшого прийшли достатньо досвідчені фахівці з числа психологів, педагогічних та соціальних працівників, які починають працювати із сім’єю. Для людей це можливість повернутися до нормального стану, зберегти у сім’ї дитину і зберегти для неї батьків. Незважаючи на те, в якому стані перебувають батьки, для дитини кращих немає», – підкреслила Тетяна Печерських.