Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Європейський банк реконструкції і розвитку розгляне можливість оптимізації системи теплопостачання в Харкові

Європейський банк реконструкції і розвитку розгляне можливість оптимізації системи теплопостачання в Харкові

У ході зустрічі з делегацією Ради директорів Європейського банку реконструкції і розвитку голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін загострив увагу директорів на проекті будівництва нової черги теплотраси "ТЕЦ-5". «"ТЕЦ-5" має державну форму власності, "ТЕЦ-3" і "Харківські теплові мережі" – комунальну. У цьому році було ухвалено рішення про те, що "ТЕЦ-5" буде виставлена на аукціон для реалізації інвестору. Ми сьогодні проводимо переговори з Міністерством палива та енергетики, щоб на базі цих трьох підприємств створити підприємство «Харківенерго», яке матиме єдине управління, єдині завдання та цілі, а отже, зможе більш ефективно використовувати свої можливості для виробництва теплової та електричної енергії. Будівництво нової черги теплотраси дасть можливість у більшому обсязі забирати з цих двох теплоцентралей теплову енергію, яка є вторинним продуктом при виробництві електричної енергії. Це зробить її ще дешевше», – повідомив губернатор.

За його словами, кількість абонентів, які б купували теплову енергію у цього підприємства, було б більше 600 тисяч, не враховуючи комерційні структури, які мають окремі рахунки. Керівництво Харківської області максимально зацікавлене у фінансуванні будівництва нової черги теплоцентралі.

У свою чергу керівник делегації Ради директорів Європейського банку реконструкції і розвитку Джорджіо Леччезі висловив подяку за цікаву зустріч і докладні презентації, і додав, що ЄБРР розгляне запропонований проект.

«Енергоефективність є стратегічним пріоритетом для банку, і ми розуміємо дуже багато ваших проблем. Ми будемо розглядати можливість оптимізації системи теплопостачання в Харкові», – заявив він.