Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сім’ям з дітьми надається комплексна допомога

Сім’ям з дітьми надається комплексна допомога

Сім’ям з дітьми надається комплексна допомога, направлена на те, щоб вони перестали відноситися до категорії тих, що перебувають у складних життєвих обставинах. Про це повідомила сьогодні під час прес-конференції начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських. За її словами, дуже важливо зберегти для дитини сімейне оточення. «Сім’ям надається матеріальна допомога – або фінансова, або речова, в тому числі в багатьох районах проводилися акції «збери портфель для сироти». Якщо говорити про сімейні форми виховання, 3033 дитини – в основному, це діти шкільного віку – виховуються в сім’ях опікунів. Опікуни – це дідусі та бабусі, які живуть практично на свою пенсію і мають на утримання дитини кошти, сума яких залежить від її віку. Сам інститут опікунства згідно законодавства державою не оплачується, тому такі сім’ї, як правило, відносяться до малозабезпечених і потребують допомоги в першу чергу», – відзначила начальник служби у справах дітей.

Тетяна Печерських також повідомила, що надається допомога у тому разі, коли батьки дитини потребують лікування. В той же час, у відношенні сімей, які залишаються неблагополучними упродовж декількох років, найкращим методом впливу є соціальний супровід.

«Завдяки тим соціальним працівникам, які нині прийшли нам на допомогу і працюють із сім’ями, ми маємо відповідні результати. Здебільшого прийшли достатньо досвідчені фахівці з числа психологів, педагогічних та соціальних працівників, які починають працювати із сім’єю. Для людей це можливість повернутися до нормального стану, зберегти у сім’ї дитину і зберегти для неї батьків. Незважаючи на те, в якому стані перебувають батьки, для дитини кращих немає», – підкреслила Тетяна Печерських.