Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У рамках Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» в Харківській області 3405 дітей отримали матеріальну допомогу

У рамках Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» в Харківській області 3405 дітей отримали матеріальну допомогу

З другої декади серпня по кінець вересня на Харківщині, як і в цілому в Україні, проводиться Всеукраїнський профілактичний захід «Урок». В рамках акції проводиться робота з виявлення проблемних сімей, де діти не отримують належної уваги батьків, надається допомога таким сім'ям, при цьому особлива увага приділяється дітям шкільного віку. «3405 дітей отримали допомогу на загальну суму 255 682 гривні. Як правило, ця допомога надавалась за рахунок місцевих адміністрацій, а також великої кількості благодійних організацій», - повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських.

За її словами, на даний момент акція продовжується, на початку жовтня будуть підбиті її підсумки. У той же час подібна робота провдиться соціальними службами і протягом року.

«Рейд «Урок» проводиться щорічно вже декілька років поспіль. Мета проведення цього заходу - надання адресної допомоги дітям, які виховуються в сім'ях, що перебувають у складних життєвих обставинах, підготовка цих дітей до навчального року, осінньо-зимового періоду, попередження дитячої безпритульності. До проведення акції підключаються служби у справах дітей, кримінальна міліція у справах дітей, відділи управління освіти, відділи охорони здоров'я, центри соціальних служб для сімей, дітей та молоді, місцеві ради і місцеві адміністрації», - зазначила вона.