Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина відзначає День партизанської слави

Харківщина відзначає День партизанської слави

Сьогодні в Харкові і в районах області відбулися заходи, присвячені Дню партизанської слави. Квіти до Меморіалу Слави в Лісопарку поклали заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов, заступник голови Харківської облради Людмила Давидова, заступник Харківського міського голови Олександр Попов, керівники Департаментів облдержадміністрації та міськвиконкому, представники громадських організацій, ветерани Великої Вітчизняної війни та учасники підпільно-партизанського руху Харківщини. «День партизанської слави є значущим у житті кожного громадянина, оскільки присвячений тій активній частини жителів, які за часів Великої Вітчизняної війни, перебуваючи в тилу ворога, вели підривну діяльність проти фашистських військ. Партизани не тільки зробили неоціненний внесок у загальну перемогу над лютим ворогом всього слов'янського народу, але й звільнили від гніту фашистських загарбників багато європейських держав. Це велике і значуще свято для кожного громадянина не тільки України, але і всього пострадянського простору. Ми повинні своїх дітей, а хтось вже й онуків, виховувати в дусі поваги до цього покоління, якому ми вдячні за нашу сьогоднішнє мирне життя», – зазначив Олег Анпілогов.

Він підкреслив, що завдання державних чиновників, враховуючи, що з кожним роком ветеранів стає все менше, в рамках законодавства забезпечувати цим людям всі умови для нормального життя.

Довідка:
День партизанської слави встановлений указом президента України № 1020/2001 від 30.10.2001 р. 22 вересня 1941 року вважається початком підпільно-партизанського руху в Україні в роки Великої Вітчизняної війни. Під час ВВВ на території України діяло близько 6,2 тис. партизанських загонів і підпільних груп загальною чисельністю близько 1 млн. осіб. Близько 200 тис. партизанів і підпільників нагороджені орденами і медалями, 223 з них удостоєні звання Героя Радянського Союзу.