Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«День механіка» - це унікальна можливість спілкування студентів та виробників техніки

«День механіка» - це унікальна можливість спілкування студентів та виробників техніки

Вже всьоме на ланах учбового господарства Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка відбулося традиційне свято «День механіка». Організаторами свята є Департамент агропромислового розвитку ХОДА та Департамент науково-освітнього забезпечення АПВ та розвитку сільських територій Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Цього року позмагатися у вправності з водіння сучасної сільгосптехніки, ознайомитися з останніми розробками вітчизняних та закордонних виробників та обмінятися науково-технічною інформацією в галузі механізації виробництва сільськогосподарської продукції зібралися майже 250 студентів та 85 науковців з провідних технічних сільськогосподарських ВНЗ східного регіону України.

«Це свято - унікальна можливість спілкування студентів та практичних виробників техніки. У сучасних умовах технічного розвитку машинно-тракторний парк сільгосппідприємств щорічно оновлюється на 50%, тому керівники зацікавлені в грамотних кваліфікованих фахівцях. І такі заходи допомагають як можна більш повно навчити молодь», - зазначила перший заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олена Кулик.

Наступного року організатори планують залучити до участі студентів та науковців вищих навчальних закладів і з інших регіонів України з тим, щоб згодою харківське свято «День механіка» стало загальноукраїнським.

Довідка

Участь у святі «День механіка – 2012» взяли представники Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка, Полтавської державної аграрної академії, Сумського національного аграрного університету, Луганського національного аграрного університету, Лозівської філії Харківського автотранспортного технікуму, Красноградського технікуму механізації сільського господарства, Вовчанського технікуму механізації сільського господарства, 33 підприємств, фірм та компаній, 80 передових господарств та 32 управлінь агропромислового розвитку областей та районів східного регіону України.