Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підвищення туристичної привабливості - один з найбільш перспективних напрямків розвитку Харківщини

Підвищення туристичної привабливості - один з найбільш перспективних напрямків розвитку Харківщини

Харківська область з кожним роком стає все більш привабливою для туристів, - зазначив сьогодні в ході урочистостей з нагоди Дня Харківської області в ХНАТОБі голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, залучення туристів на Харківщину - один з перспективних напрямків розвитку регіону. «Ми повинні серйозно подумати про розвиток туризму. В нашій області є що показати: Гомільшанські ліси в Зміївському районі, художній меморіальний музей Іллі Рєпіна в Чугуєві, літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди в Золочівському районі, старовинні садиби у Валківському і Краснокутському районах... Кожен з наших районів має родзинку у вигляді історії, відображеної в пам'ятках і традиціях. Численним гостям подобаються традиційні фестивалі «Весілля в Малинівці - плюс», «На Івана на Купала», «Олексіївська фортеця», «Печенізьке поле». Візитною карткою Харкова як великого торгового центру став Великий Слобожанський ярмарок», - зазначив глава області.

За його словами, серйозним кроком до підвищення туристичної привабливості регіону стало проведення в Харкові матчів Євро-2012.

«Харківщина з честю витримала іспит на готовність реалізовувати проекти європейського рівня. Час, проведений у Харкові в дні чемпіонату Європи, надовго запам'ятається іноземним уболівальникам. Багато хто з них висловив бажання знову відвідати наше місто - вже в якості туристів», - сказав Михайло Добкін.