Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина поставила перед собою амбітне завдання - повернути лідерські позиції, втрачені за попередні роки. Михайло Добкін

Харківщина поставила перед собою амбітне завдання - повернути лідерські позиції, втрачені за попередні роки. Михайло Добкін

Сьогодні в Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М.В. Лисенка відбулися урочистості та святковий концерт з нагоди Дня Харківської області. Жителів Слобожанщини привітали зі святом голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та Харківський міський голова Геннадій Кернес. «Наша область пройшла шлях у 247 років. Вони були наповнені важливими і пересічними подіями, великими і маленькими перемогами. Сьогодні Харківщина поставила перед собою амбітне завдання - повернути лідерські позиції, втрачені за попередні роки. І вже багато чого зробила для цього. В останні роки область демонструє стабільно зростаючі економічні показники, що підвищує рейтингові оцінки інвестиційної привабливості. Зокрема, у рейтингу журналу «Forbes» місто Харків посідає перше місце серед 32 міст України за привабливістю інвестиційного клімату. А за підсумками 2011 року в рейтингу Кабінету Міністрів України щодо соціально-економічного розвитку наша область посіла 4 місце серед регіонів країни», - зазначив глава області.

Також Михайло Добкін, Геннадій Кернес та Сергій Чернов вручили почесні урядові нагороди харків'янам і мешканцям області.

Для присутніх у залі виступив Великий Слобожанський ансамбль пісні та танцю, художній керівник – Народний артист України, Почесний громадянин Харківської області Борис Колногузенко. Колектив виконав народні танці і пісні «Закликання весни», «Ой, у вишневому садочку», «Чорнобривці», «Гай зелененький», «Розпрягайте, хлопці, коней» та інші.