Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На 1593 виборчих дільницях Харківщини будуть встановлені відеокамери

На 1593 виборчих дільницях Харківщини будуть встановлені відеокамери

У Харківській області протягом виборів працюватиме 1688 виборчих дільниць, з яких 95 - це так звані спеціальні дільниці, які розташовуються в лікарнях, місцях позбавлення волі та інших подібних установах. Як повідомив в ході традиційної зустрічі з регіональними ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, решта 1593 виборчі дільниці будуть обладнані відеокамерами, щоб забезпечити відкритість і прозорість виборів. «Наявність відеокамер на виборчих дільницях - це ще один аргумент на користь того, що Україна сьогодні дуже серйозно зацікавлена ​​у проведенні справжніх, чесних і демократичних виборів, тому що від того, як ми їх проведемо, залежатиме тон переговорів України та ЄС, а також інших країн з приводу можливої ​​співпраці в усіх напрямках, починаючи від економічного та закінчуючи гуманітарним», - підкреслив глава області.

За його словами, на Харківщині є всі необхідні ресурси для установки камер на всіх дільницях.

«Нам надіслали вже роз'яснення від ЦВК, де чітко прописаний алгоритм всіх наших дій. Враховуючи, що гроші на придбання цього обладнання виділялися з державного бюджету, то дуже складно було б без місцевої державної влади та органів місцевого самоврядування виборчим комісіям самостійно реалізувати цей масштабний проект в дуже стислі терміни. Але я можу вас запевнити, що ми точно знаємо, як нам справитися з цією задачею, як забезпечити виконання спеціального закону, який був ухвалений напередодні виборів у Верховній Раді, і як зробити так, щоб за допомогою відеоспостереження уникнути будь-яких спроб втручання у перебіг виборчого процесу, якихось порушень, щоб сам виборчий процес для всіх мешканців нашої держави та міжнародних спостерігачів був абсолютно зрозумілий і прозорий», - заявив Михайло Добкін.

За його словами, після закінчення виборів всі камери будуть демонтовані та передані на зберігання відповідальним особам, щоб бути використаними на наступних виборах.

Теги