Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

18 сільгосппідприємств області отримали 100% розрахунок за поставку продовольчого зерна

18 сільгосппідприємств області отримали 100% розрахунок за поставку продовольчого зерна

Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, з 38 сільськогосподарських підприємств Харківської області, які уклали 50 форвардних контрактів на поставку до державного інтервенційного фонду 64,2 тис. тонн продовольчого зерна загальною вартістю 117,4 млн. грн., станом на 14 вересня 2012 року фактично 29 підприємств переоформили зерно на Аграрний фонд (53,3 тис. тонн, 83,1%). З них 100% розрахунок отримали 18 підприємств на загальну суму 66,4 млн. грн.

Також він повідомив, що Департаментом агропромислового розвитку спільно з Головним управлінням промисловості ХОДА був здійснений прийом заявок від хлібопекарських підприємств про потребу в щомісячній поставці борошна з Аграрного фонду. Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України згідно заявок хлібопекарських підприємств був затверджений обсяг щомісячної поставки борошна з Аграрного фонду на період до 31 грудня 2012 року в обсязі: 5735 тонн пшеничного борошна та 1228 тонн борошна житнього.

«На сьогоднішній день в Аграрному фонді України знаходиться два тристоронніх договори: Салтівського хлібозаводу та хлібокомбінату «Кулиничі», на поставки борошна житнього у серпні-жовтні 2012 року в кількості 3684 тонни. Щомісячна поставка на кожне підприємство по 614 тонн. В даний час в області відпрацьовується питання щодо здійснення переробки зерна пшениці державного інтервенційного фонду на Новопокровському хлібокомбінаті», - сказав Віталій Панов.