Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Одним із трьох головних пріоритетів розвитку Харківської області є сільське господарство

Одним із трьох головних пріоритетів розвитку Харківської області є сільське господарство

Для Харківської області визначені стратегічні перспективи, і одним з трьох головних пріоритетів розвитку регіону є сільське господарство. Про це повідомив в ході зустрічі з керівництвом інвестиційної компанії «SigmaBleyzer» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Нам дуже подобається приклад Сінгапуру, який зумів з держави третього світу стати одним зі світових лідерів з інвестицій, фінансової діяльності та за багатьма іншими напрямками. У свій час його керівництву вистачило стратегічного мислення визначити найголовнішу стратегію розвитку держави, і сьогодні ми бачимо, що реально може статися, коли транснаціональні корпорації і серйозні компанії з гарною історією ведення бізнесу виходять на нові ринки і піднімають цілі галузі економіки», – підкреслив губернатор.

Михайло Добкін відзначив, що компанії, які пов'язані з «SigmaBleyzer», дуже сучасно ведуть бізнес на території Харківської області, а також приділяють увагу соціальним питанням, що дуже важливо для села. Він підкреслив, що керівництво Харківщини зацікавлене у подальшому розширенні бізнесу і готове максимально сприяти таким планам, зокрема, на вигідних умовах надавати земельні ділянки з комунікаціями в тих місцях, де є вже існуюча транспортна система.

«Ми дуже зацікавлені в інвестиціях, але стратегічно абсолютно не плануємо перетворювати Україну в державу, яка буде торгувати сировиною. Ми зацікавлені в переробці. В якій мірі це буде здійснюватися – вирішувати фахівцям. Будівництво нових елеваторів з млинами, маслоекстрактних заводів – все це великі інвестиції, але, враховуючи рівень ваших клієнтів, для них це проекти, які абсолютно можуть бути реалізовані», – заявив Михайло Добкін.