Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Установи соціальної сфери Харківщини готові до зими

Установи соціальної сфери Харківщини готові до зими

Установи соціальної сфери Вовчанського, Великобурлуцького, Дворічанського, Печенізького, Шевченківського, Чугуївського та Куп'янського районів, м. Куп'янськ та Чугуїв готові до зими. Про це повідомили в ході засідання обласного штабу з організації підготовки до сталого функціонування в осінньо-зимовий період начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал та начальник Головного управління охорони здоров'я Олександр Галацан. За словами Романа Шаповала, в семи районах і двох містах Харківської області до роботи в осінньо-зимовий період підготовлено 87 дошкільних, 159 загальноосвітніх та 18 позашкільних установ, що складає 100%.

«На сьогоднішній день підготовлено 109 котелень та топочних установ освіти, що складає 98,2%, завершуються роботи з реконструкції систем опалення 2-х шкіл у Чугуївському районі. Ще не отримані акти готовності 12 опалювальних систем в Дворічанському районі. Встановлений термін їх здачі – 15 вересня, питання знаходиться на контролі і, за запевненням голови райдержадміністрації, буде найближчим часом вирішене. До 1 жовтня всі котельні будуть введені в дію і заготовлено практично 100% вугілля та інших видів палива», – зазначив начальник Головного управління.

Як повідомив Олександр Галацан, всі 206 комунальних установ охорони здоров'я та їх структурні підрозділи готові до зими. При підготовці цієї мережі до нового опалювального сезону були проведені планові профілактичні роботи на всіх видах мереж, в першу чергу – на системах опалення, ремонти котелень та топкових, систем холодного і гарячого водопостачання, вентиляції, а також ряд заходів щодо впровадження енергозберігаючих технологій.

«До опалювального сезону вже завезено 70% необхідного вугілля, що складає 72 тонни. Укомплектування запасів вугілля буде завершено до 1 жовтня. Проведені поточні ремонти в основному за рахунок власних та залучених коштів на загальну суму 240 тисяч гривень. В основному – це косметичні ремонти у внутрішніх приміщеннях, невеликі ремонти дахів, прилеглих територій. У ряді установ проведено утеплення зовнішніх теплотрас», – зазначив начальник Головного управління.