Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Своєчасне відшкодування ПДВ дозволить успішним промисловим підприємствам Харківщини на рівних конкурувати зі світовими гігантами. Михайло Добкін

Своєчасне відшкодування ПДВ дозволить успішним промисловим підприємствам Харківщини на рівних конкурувати зі світовими гігантами. Михайло Добкін

Як зазначив в ефірі програми «Час влади» голова ХОДА Михайло Добкін, вітчизняне енергетичне машинобудування, яке сьогодні демонструє стабільні результати і хорошу динаміку, вже наводилося в приклад в масштабах всієї України. За його словами, левова частка цих підприємств зосереджена в місті Харкові, зокрема, ДП «Електроважмаш» і ВАТ «Турбоатом».

Михайло Добкін зазначив, що завод «Електроважмаш» має замовлення до 2015 року, завод «Турбоатом» теж значно завантажений, має гарний портфель замовлень і з упевненістю дивиться в завтрашній день.

«Для цих підприємств необхідно вживати точкові заходи, такі як своєчасне повернення ПДВ – це дозволяє підприємству планомірно розраховувати свій розвиток і реалізовувати свої програми. Припустимо, програма з модернізації «Турбоатому» вартістю 120 млн. грн. розрахована на виконання за певний період, і будь-які затримки з поверненням ПДВ означають неможливість вчасно закінчити цю роботу. Така програма не просто корисна, вона дуже важлива для підприємства, тому що дозволяє повністю модернізувати виробничу базу і на рівних конкурувати зі світовими гігантами, які сьогодні мають кращий верстатний парк і більш ефективні технології. Навіть зараз ми складаємо їм реальну конкуренцію, а при виконанні цієї програми підвищимо свою конкурентоспроможність в рази», – заявив губернатор.

Теги