Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розвиток будівельної галузі дозволить Україні подолати складну економічну ситуацію

Розвиток будівельної галузі дозволить Україні подолати складну економічну ситуацію

«Президент поставив завдання наскільки це можливо переорієнтувати вітчизняну металургію із зовнішніх ринків на внутрішні і максимально завантажити ті галузі економіки, які споживають найбільшу кількість металу. Зокрема, це будівництво», – зазначив в ефірі програми «Час влади» голова ХОДА Михайло Добкін. Він підкреслив, що у зв'язку з тим, що держава сьогодні має цілий ряд цікавих програм з будівництва житла, залучення до їх реалізації суміжних підприємств, у тому числі і виробників вітчизняного металу, – це реальні інвестиції держави в будівельну і всі суміжні галузі.

«Будівництво доріг – це те, що ми сьогодні теж зобов'язані розвивати максимальними темпами, тому що при цьому отримують замовлення 17 галузей економіки, починаючи від залізниці, виробництва щебеню, бітуму та ін. Всі держави світу, які потрапляли в складні економічні умови, направляли свої зусилля на будівництво доріг і будь-які роботи, які залучали максимальну кількість сфер економіки і народного господарства», – заявив губернатор.

Михайло Добкін додав, що промислові підприємства також повинні повернутися обличчям до свого внутрішнього ринку. Зокрема, тривалий час ціна, за якою метал продається за межі України, нижча, ніж його вартість на внутрішньому ринку.