Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реформування пенсійної системи та модернізація системи соціальної підтримки населення проходить успішно

Реформування пенсійної системи та модернізація системи соціальної підтримки населення проходить успішно

Про це розповів заступник міністра соціальної політики України В'ячеслав Коломієць на відеоконференції на тему: «Реалізація соціальних ініціатив Президента України». В'ячеслав Коломієць підкреслив, що реформування пенсійної системи та модернізація системи соціальної підтримки населення проходить успішно. Так, загальна сума субсидій на оплату житлово-комунальних послуг в період січень-липень 2012 року складе 1 млрд. 211 млн. грн, що на 8,2% більше, ніж за такий же період минулого року. З 1 липня 2012 року був підвищений мінімальний розмір заробітної плати - до 1102 грн, що на 14,8% або на 142 грн більше, ніж у 2011 році. Крім того, були підвищені пенсійні виплати для членів сімей померлих учасників бойових дій. З 1 травня вони щомісяця отримують додатково 119 грн. 

Також заступник міністра соціальної політики зазначив, що в цілому по Україні значно зменшена заборгованість по заробітній платі, якщо раніше вона становила 1 млрд. 737 млн. грн, то за станом на 1 серпня заборгованість становить 976 млн. грн. В даний час уряд розробляє механізми, повного погашення заборгованості по заробітній платі.

«Виступаючи на засіданні Комітету економічних реформ, Президент України дав розпорядження уряду продовжувати роботу по заданому напрямку і найближчим часом розробити і ухвалити нові соціальні ініціативи», - зазначив В'ячеслав Коломієць.