Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реалізація Закону «Про екстрену медичну допомогу» потребує злагоджених дій різних гілок влади та оперативного ухвалення рішень

Реалізація Закону «Про екстрену медичну допомогу» потребує злагоджених дій різних гілок влади та оперативного ухвалення рішень

«Президент неодноразово наголошував, що у 2012 році необхідно завершити реформування системи швидкої медичної допомоги. Закон був підписаний 5 липня, тому терміни для його впровадження дуже стислі. Закон має цілий ряд особливостей. Його впровадження залежить від злагоджених дій різних гілок влади та оперативного ухвалення рішень», - зазначив 11 вересня під час засідання робочої групи з питань реалізації Закону України «Про екстрену медичну допомогу» заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Він також зазначив, що до складу обласної робочої групи увійшли всі, хто має відношення до організації роботи екстреної медичної допомоги: представники обласної та районних адміністрацій, міських рад, медики, фінансисти, юристи, депутати.

За підсумками засідання голова робочої групи Ігор Шурма дав низку доручень. Зокрема, до найближчої сесії обласної ради, яка відбудеться 20 вересня, Головне управління охорони здоров’я та Головне юридичне управління ХОДА мають підготувати проект рішення про створення комунального закладу «Центр екстреної медичної допомоги». Також профільні фахівці до 26 вересня повинні розробити регіональний план функціонування та розвитку системи екстреної медичної допомоги. Крім того, при формуванні обласного бюджету по галузі охорони здоров’я на 2013 рік повинні бути враховані видатки на забезпечення функціонування регіональної системи екстреної медичної допомоги.