Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реформування системи швидкої медичної допомоги має бути завершене у 2012 році

Реформування системи швидкої медичної допомоги має бути завершене у 2012 році

«Президент України поставив завдання завершити реформування швидкої медичної допомоги до кінця цього року. Реалізація цього завдання потребуватиме координації зусиль різних гілок влади. Зацікавленість влади на обласному, міському, районному рівнях полягає у тому, що від впровадження закону ми очікуємо створення не тільки окремої служби, але й абсолютно інший рівень фінансування структурних підрозділів екстреної допомоги. Від цього виграють як пацієнти - в якості медичних послуг, так і медичні працівники, які будуть мати зовсім інші умови для надання допомоги», - зазначив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

За його словами, Закон про екстрену медичну допомогу створює законодавчу базу для розвитку нового підходу к системі організації екстреної допомоги. Централізація управління екстреною медичною допомогою на обласних рівнях, яку передбачає новий закон, дозволить поступово вирішувати проблеми із швидкістю прибуття автомобіля швидкої допомоги до пацієнтів. Крім того, передбачається можливість створення єдиних центрів екстреної медичної допомоги на основі існуючих центрів медицини катастроф.

«Завдання робочої групи з впровадження нового закону в Харківської області - скоординувати напрацювання 2007-2011 рр. в єдине русло і створити на території області європейську модель надання екстреної медичної допомоги», - підкреслив Ігор Шурма.