Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

V Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» відвідає французька актриса Мішель Мерсьє

V Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» відвідає французька актриса Мішель Мерсьє

Повним ходом іде підготовка до V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень». Як повідомила в ефірі обласного радіо начальник управління у справах преси та інформації ХОДА – співголова оргкомітету кінофестивалю Вікторія Маренич, цей ювілейний фестиваль відвідає відома за виконанням ролі Анжеліки французька актриса Мішель Мерсьє – вона вже дала свою згоду. «Ми плануємо збагатити V кінофестиваль зустрічами із тими людьми, які мешкають, передусім, в Україні і Росії. Ще рано називати імена, але ми вже розпочали роботу», – додала вона.

Також в рамках фестивалю буде видано декілька книжок і відкрито дві нові меморіальні дошки.

«Перша книжка буде присвячена 115-річчю азербайджанського кіно – найпершою людиною, яка привезла кінематограф до Азербайджану, був наш співвітчизник, харків’янин Олександр Мішон. У 2013 році виповняється не лише 115 років азербайджанському кіно, але і 155 років з його дня народження. Ми вже розпочали співпрацю з азербайджанською діаспорою, яка допоможе видати книжку. Крім того, буде видана книга про життя у Харкові відомого Дмитра Харитонова – це та людина, завдяки якій з’явилась Одеська кіностудія. Ми відкриємо на будинку «Саламандри», де він жив і працював, меморіальну дошку», – зазначила начальник управління.

Оргкомітет спільно з Мілен Демонжо багато працює з приводу того, щоб кінофестиваль увійшов в державну організацію підтримки кінематографу у Франції, яка називається «uniFrance Films». «Це здорово, ми починаємо дружити не лише на державному рівні, завдяки нашому кінофестивалю про Харків починають дізнаватися у Парижі і Франції», – додала Вікторія Маренич.