Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Книжкові виставки-ярмарки «Харківські видавці - районам області» - надзвичайно ефективна та цікава ідея

Книжкові виставки-ярмарки «Харківські видавці - районам області» - надзвичайно ефективна та цікава ідея

Про це в ефірі обласного радіо розповіла начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. «Книжкові виставки-ярмарки проводяться на Харківщині вже майже 2 роки. Це надзвичайно ефективна і цікава ідея. Ми отримали велику кількість схвальних відгуків від сільських жителів, які задоволені тим, що не потрібно їхати до Харкова, щоб купити книжку, а є можливість придбати її у районному центрі за цінами виробника», - зазначила Вікторія Маренич.

Вона також повідомила, що 30 серпня такий ярмарок був організований у приміщенні ХОДА. У ярмарку взяли участь 12 видавництв.

«Були представлені різні книги. Передусім, надзвичайною популярністю користується серед читачів дитяча література. Наше видавництво «Ранок», можна сказати, є сьогодні найкращим в Україні. Це підтверджується їх дипломами, нагородами та Премією ім. Лесі Українки, яку вони отримали за одну зі своїх дитячих книжок. Видавництво «Фоліо» представило художню літературу, в тому числі зі шкільної програми. «Колорит» запропонував покупцям подарункові видання та листівки про Харків. Також на виставці була представлена, напевне, найкраща література з історії та культури Слобідської України видавництв «Сага» та «Харківський приватний музей міської садиби». Ці книжки надзвичайно цікаві, красиві, в яскравих обкладинках, вони сьогодні є дуже презентаційними. Також у ярмарку взяли участь видавництва «Оригінал» та «Золоті сторінки», друкарня «Фактор-Друк», які видають  дуже багато книг про історію Харкова. Тобто у Харкові є з чого вибирати, є що вибирати і є з ким працювати», - розповіла Вікторія Маренич.

Вона також повідомила, що наступна виставка-ярмарок відбудеться 11 вересня у Красноградському районі. Всього за рік буде проведено 6 кущових виставок-ярмарків у районах області.