Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Shell» розпочне роботи з видобутку газу в Харківській області у вересні

«Shell» розпочне роботи з видобутку газу в Харківській області у вересні

Компанія «Shell» вже у вересні приступить до будівництва нової газової свердловини в Харківській області. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін на брифінгу за підсумками пленарної частини IV Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!».

«Я сьогодні провів короткі переговори з керівництвом компанії «Shell», ми перевірили, чи дотримується графік, складений для реалізації цього проекту. Ми йдемо практично день в день, і я сподіваюся, що протягом двох, максимум трьох тижнів розпочнуться перші роботи», – зазначив губернатор.

Він висловив думку, що така практика корисна для Харківської області. Крім організації нових робочих місць, отримання інвестицій і виконання доручення Президента України про зміну ситуації з енергетичною безпекою в державі, ця діяльність дасть можливість здійснювати відрахування до Фонду захисту навколишнього природного середовища, що, в свою чергу, дозволить вирішувати накопичені проблеми регіону за рахунок коштів Фонду.

«Я впевнений що проект буде реалізований в повному обсязі, і Харківська область отримає близько 7 млрд. грн. інвестицій від його реалізації», – підкреслив Михайло Добкін. 

Теги