Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Позитивний фінансовий результат роботи підприємств і організацій Харківщини за перше півріччя 2012 року склав близько 1,8 млрд.грн.

Позитивний фінансовий результат роботи підприємств і організацій Харківщини за перше півріччя 2012 року склав близько 1,8 млрд.грн.

Харківська область в останні роки демонструє стабільно зростаючі економічні показники, що пропорційно підвищує рейтингові оцінки інвестиційної привабливості. Зокрема, у рейтингу журналу «Forbes» місто Харків вже другий рік поспіль посідає перше місце серед 32 міст України за привабливістю інвестиційного клімату. За всіма іншими рейтинговими показниками, такими, як людський капітал, купівельна спроможність, економічна стійкість, розвиток інфраструктури і комфортність, регіон знаходиться в трійці лідерів. Про це сьогодні в ході Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«Усі рейтингові оцінки підкріплені реальними економічними показниками. Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій в область становить 3 млрд. дол. США – це третій за величиною обсяг серед регіонів України. Якщо говорити про внутрішні капітальні інвестиції, залучені в економіку Харківщини, то вже за перше півріччя поточного року це 6,7 млрд. грн., що на 60% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Відзначу, що темпи зростання відповідають 5 місцю серед регіонів України», - підкреслив глава області.

За його словами, завдяки таким показникам стабільне зростання демонструє промисловість Харківщини.

«Позитивний фінансовий результат роботи підприємств і організацій області за перше півріччя склав майже 1,8 млрд. грн.», - зазначив Михайло Добкін.