Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський тракторний завод буде забезпечений державними замовленнями

Харківський тракторний завод буде забезпечений державними замовленнями

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі з колективом ПАТ «Харківський тракторний завод імені Серго Орджонікідзе» Прем'єр-міністр України Микола Азаров, урядом будуть вжиті всі необхідні заходи, щоб підприємство було забезпечено державними замовленнями. «Колись завод був гігантом в СРСР, випускав близько 50 тисяч тракторів на рік, а зараз - 2 тисячі, в 25 разів менше, хоча останнім часом виробництво почало підніматися. Я думаю, 50 тисяч тракторів на рік нам не треба, але 10-15 тисяч точно потрібно, щоб забезпечити наше сільське господарство. Крім того, тут виробляється дорожня техніка, а ми дороги будуємо у великих обсягах. Також нам армію треба переозброювати. Тому ми подивимося, що можна купити для Міністерства оборони, для дорожнього господарства. Замовлення для вашого підприємства будуть, а значить, буде робота, буде й перспектива», - підкреслив глава уряду.

Також в ході спілкування з колективом заводу Микола Азаров дав обіцянку вирішити питання з поверненням ПДВ для підприємства, а також підключити ХТЗ до лізингової програми. Крім цього, глава Кабінету Міністрів обговорив з керівництвом і рядовими співробітниками заводу питання захисту вітчизняного виробника на державному рівні.

«На нашому українському ринку конкурують білоруси, німці, поляки, китайці. Потрібно, щоб і наші трактори, і машини також вільно продавалися на цих ринках. Але ваші трактори, ваші машини повинні бути конкурентними. Їх якість має бути такою, щоб покупець був впевнений, що він купив кращий виріб за нормальною ціною. Якщо ваші машини будуть відповідати цим вимогам - ми готові їх просувати», - заявив Микола Азаров.

Теги