Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вперше в історії України розроблена стратегія розвитку аграрного сектору держави

Вперше в історії України розроблена стратегія розвитку аграрного сектору держави

Під час відкриття 24-ї Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2012» за участі Президента України Віктора Януковича Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк доповів Главі держави про стратегію розвитку національного аграрного сектору до 2020 року. «Подібна стратегія розроблена вперше в історії України і заснована на положеннях Програми економічних реформ на 2010–2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». В основу стратегії закладено завдання стабільного забезпечення населення якісним і доступним продовольством, а також участь у вирішенні світової продовольчої кризи», – заявив Микола Присяжнюк.

За його словами, Україна планує до 2020 року збільшити валове виробництво в 1,6 разів, а експортний потенціал – у 2,5 рази. Міністр також додав, що за останні 10 років Україна збільшила валове виробництво сільгосппродукції на 67%.

Стратегія спрямована на максимальний розвиток потенціалу аграрного сектору, що, в свою чергу, дасть потужний імпульс інвестиційному, технологічному та соціальному піднесенню в державі (за матеріалами офіційних веб-сайтів Президента України та Мінагрополітики).