Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина звернеться до Кабінету Міністрів за допомогою для відновлення будинку по Слинько, 2б

Харківщина звернеться до Кабінету Міністрів за допомогою для відновлення будинку по Слинько, 2б

Харківська облдержадміністрація звернеться до Кабінету Міністрів України з проханням надати матеріальну допомогу на усунення наслідків вибуху в будинку по вул. Слинька, 2б. Таке рішення було ухвалено сьогодні на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба. «Ми ухвалюємо рішення про те, щоб надати надзвичайній ситуації по вул. Слинька, 2б регіональний рівень і просити Кабінет Міністрів України про матеріальну підтримку для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. На підставі цього рішення сьогодні будуть підготовлені всі необхідні матеріали, щоб вже завтра передати їх Прем'єр-міністру України Миколі Азарову», – зазначив він.

Як повідомив в ході засідання заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Андрій Парамонов, за розрахунками профільних Департаментів міської ради та провідних проектних організацій Харкова, сумарний збиток, завданий вибухом, становить близько 18 млн. грн.

Довідка. Вибух на третьому поверсі дев'ятиповерхового будинку по вул. Слинька, 2-б стався 4 вересня близько 10.40. Внаслідок вибуху обвалилося перекриття між першим і четвертим поверхами будинку, несуча кутова стіна відійшла від основи будівлі на 40-50 см з 1 по 6 поверх. Найбільше пошкоджено 8 квартир.

Рятувальники евакуювали 118 мешканців, вони розміщені в готелях «Турист», «Меркурій» і «Металіст», а також у службовому житлі КП «Харківміськліфт». Налагоджено гаряче харчування та вжиті заходи із гарантування безпеки майна мешканців.

Будівля потребує ремонту та повного перепланування. Ремонтні роботи планують завершити до 20 грудня.