Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкрилася XXIV Міжнародна агропромислова виставка «Агро-2012» (доповнено)

Відкрилася XXIV Міжнародна агропромислова виставка «Агро-2012» (доповнено)

Сьогодні в Національному Комплексі «Експоцентр України» (ВДНГ) у Києві відбулося урочисте відкриття XXIV Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2012». У церемонії взяв участь Президент України Віктор Янукович. За його словами, Україна твердо закріпила за собою звання провідної зернової держави світу. «Сільське господарство в нашій країні - один із наріжних каменів економіки, запорука стабільності й упевненості в майбутньому, - сказав Глава держави. - український селянин був і залишається дбайливим господарем, який вміє працювати, впроваджувати нові технології, виробляти якісну продукцію».

Віктор Янукович нагадав, що саме в секторі АПК формується значна частка національного ВВП. Нині, констатував Президент, вітчизняний аграрний сектор демонструє високі темпи зростання - обсяги виробництва сільгосппродукції цього року збільшилися у 15 регіонах, виробництво зернових та зернобобових культур очікується на рівні майже 46 млн тонн.

Харківська область бере у виставці активну участь - експозиція Харківщини є другою за кількістю підприємств-учасників. За інформацією Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, в експозиції області беруть участь 40 підприємств, крім цього, окремими стендами свою продукцію представляють Харківський агропромисловий союз і Харківська державна біологічна фабрика.

З експозицією Харківської області ознайомився Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, який виявив особливу зацікавленість продукцією ХКП «Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування».

Всього ж у XXIV Міжнародній агропромисловій виставці «АГРО 2012» беруть участь 400 підприємств, фірм, компаній з 24 регіонів України та Автономної Республіки Крим, іноземні компанії з 21 країни світу.

Теги