Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Спільними зусиллями з громадськістю ми доб'ємося того, що рівень розрахунку за молоко буде досить високим і своєчасним. Михайло Добкін

Спільними зусиллями з громадськістю ми доб'ємося того, що рівень розрахунку за молоко буде досить високим і своєчасним. Михайло Добкін

Меморандум взаєморозуміння, який був підписаний між Харківською обласною державною адміністрацією, виробниками молока, молокопереробними підприємствами та суб'єктами мережевої роздрібної торгівлі, дав позитивний результат, - підкреслив в ході програми «Від влади до громади» в ефірі обласного радіо голова ХОДА Михайло Добкін. «Всі, хто разом з обласною владою підписав цей меморандум, спрацювали так, як і домовлялися. Мало того, пішовши назустріч обласній адміністрації, ряд торгових мереж, заздалегідь домовившись з виробниками молока, від 4 до 8% знизили ціни на молочну продукцію, яка потрапляє під визначення соціальних продуктів», - зазначив глава області. За його словами, на даний момент на Харківщині ведеться активна робота щодо підтримки справедливої ​​цінової політики молокопереробних підприємств щодо молока, яке закуповується на приватних подвір'ях.

«Що стосується проблем, пов'язаних з недостатнім розрахунком за молоко, заниженими цінами, то разом з головами РДА ми з цією проблемою боремося, а також боремося з причинами, які до цього призводять. Думаю, спільними зусиллями з громадськістю ми доб'ємося, що рівень розрахунку за молоко буде досить високим і своєчасним. Хочу відзначити, що коли в сусідніх регіонах ціна на молоко в приватних подвір'ях опускалася до рівня 1 гривні за літр, в нашому регіоні за рідкісним точковим винятком ціни меншої, ніж 1,50 грн., не було. Я думаю, що ми впораємося і з новим завданням, яке поставив перед нами уряд - забезпечити закупівельну ціну не нижче 2,20 грн. за літр», - підкреслив Михайло Добкін.

Також він зазначив, що основною проблемою, яка заважає установці більш високих закупівельних цін на молоко, найчастіше є його недостатньо висока якість, а також задіяність у процесі збору неблагонадійних посередників.

«Там, де є організована робота по збору та продажу на молокопереробні підприємства молока, там проблем немає. Є проблеми там, де працюють посередники. Неконтрольована якість молока, несвоєчасні розрахунки за поставлену продукцію - це стандартний набір ситуацій, що виникають у цьому випадку. На сьогоднішній момент саме життя підказує громадам, що необхідно на рівні селищної, районної рад об'єднуватися, підбирати людей, які здатні будуть відповідати за свої слова і вчинки, приймаючи без оплати молоко на приватних подвір'ях і здаючи його на переробку молочним підприємствам», - зазначив Михайло Добкін.