Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські альпіністи і журналісти здійснили сходження на Ельбрус, присвячене Дню міста та завершенню чемпіонату Євро-2012

Харківські альпіністи і журналісти здійснили сходження на Ельбрус, присвячене Дню міста та завершенню чемпіонату Євро-2012

11-25 серпня група харківських альпіністів і журналістів здійснила сходження на Ельбрус, присвячене Дню міста та завершенню чемпіонату Євро-2012. Про його результати сьогодні в ході прес-конференції розповіли президент Харківського обласного клубу альпіністів Сергій Бершов, президент Федерації альпінізму і скелелазіння Харківської області Геннадій Копійка і директор відеоканалу «Перша столиця» Костянтин Кеворкян.

«Успішно завершена 10-а щорічна експедиція на Ельбрус, присвячена Дню міста. У цьому році вона також присвячена успішному проведенню чемпіонату Євро-2012 та 200-річчю Бородинської битви. Маршрут, яким ми піднімалися, першою в Європі у 1829 році пройшла експедиція під керівництвом генерала Георгія Еммануеля, героя Вітчизняної війни 1812 року, який очолював Київський Драгунський полк.

Харківська експедиція була міжнародна. У ній взяло участь понад 20 осіб з України, Росії та Ізраїлю. На жаль, підкорити вершину Ельбрусу нам завадили складні погодні умови. Всі три дні дув сильний вітер, стояли грозові хмари, але програму, яку ми намітили, ми повністю виконали», - сказав Геннадій Копійка.

Одна з ночей особливо запам'яталася альпіністові-новачкові, директору «Першої столиці» Костянтину Кеворкяну. Сходження на Ельбрус він присвятив 20-річчю виходу програми, а саме яскраве враження від експедиції описав одним словом: «Жах!».

«Для мене, як людини непідготовленої, на деякі речі було цікавіше дивитися крізь об'єктив камери, було не так страшно. Праця альпініста дуже нелегка. Як журналіст я дуже задоволений. Той матеріал, який ми відзняли, не обчислюється тими 40 хвилинами, які ви побачите у фільмі. Як людина я рекомендував би кожному це спробувати. Коли спускаєшся з гір, деякі наші чвари, які тут відбуваються, виглядають як мінімум дрібно, як максимум - огидно», - сказав Костянтин Кеворкян.

За словами, Сергія Бершова, незважаючи на погоду, на висоті 4900 м футбольний матч між командами України та Росії все ж відбувся. З рахунком 1:1 перемогла дружба!

Довідка: Ельбрус - найвища точка Кавказу, Росії, Європи. Найвищий гірський масив згаслого вулкана Ельбрус розташований північніше Головного Кавказького хребта. Західна вершина Ельбрусу (висота 5642 метри) і Східна (5621м) розділені сідловиною (5300м).