Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Готовність Харківської області до нового навчального року складає 100%

Готовність Харківської області до нового навчального року складає 100%

Завершено формування шкільної мережі та нових маршрутів шкільних автобусів. У школах тривають роботи з підключення 1270 комп’ютерів, отриманних від Міністерства освіти і науки, молоді і спорту України. Про це повідомила  перший заступник начальника Головного управління освіти і науки ХОДА Олена Віцько під час відеоконференції для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему «Стан підготовки до 2012/2013 навчального року».

«Цього року до перших класів 881 закладу середньої освіти області прийдуть 22,5 тис. першокласників, 15 тис. учнів - до 10 класу. В цілому по області на підготовку закладів освіти до нового навчального року було залучено близько 44 млн. грн. із коштів державного та місцевих бюджетів. 1 вересня учні середніх шкіл зустрінуть свято Першого дзвоника у школах, а для всіх першокурсників на площі Свободи відбудеться загальноміське свято», - повідомила Олена Віцько.

Представники Харківської, Дніпропетровської ,Одеської, Львівської областей доповіли про кількість нових відкритих шкіл і дитячих садків, виконання програм «Шкільний автобус» та забезпечення шкіл внутрішніми туалетами.

На питання освітян під час відеоконференції відповідали: заступник Міністра освіти і науки, молоді і спорту Борис Жебровський, директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства  Олег Єресько, директор департаменту вищої освіти Міністерства Юрій Коровайченко.