Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ситуації з ліквідацією банку «Базис» немає ніякої політики - це економіка і кримінальний злочин. Михайло Добкін

У ситуації з ліквідацією банку «Базис» немає ніякої політики - це економіка і кримінальний злочин. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін прокоментував ситуацію, яка склалася навколо банку «Базис», керівництво якого заявило про його ліквідацію. За словами очільника області, проблеми в банку почалися давно і до політики не мають жодного відношення. «У ситуації з ліквідацією банку «Базис» немає ніякої політики - це економіка і кримінальний злочин, банальна крадіжка. Час все розставить по своїх місцях, як це було з дорогою через Лісопарк, з парком імені Горького, де теж було багато голослівних звинувачень, які з часом розсипалися. Так само розсиплються і всі розмови про політичні переслідування пана Авакова», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, поштовхом до фінансових проблем банку «Базис» стало штучне вимивання коштів з рахунків фінустанови, через що вже постраждали багато державних і приватних підприємств Харківщини.

«Мова йде про мільйони доларів. Причому спроби багатьох керівників забрати кошти, коли вони ще в 2009 році побачили, що у банка почалися складні часи, не мали успіху. У той момент, коли пан Аваков виїхав з країни, забирати там було вже нічого. Там працював тимчасовий керуючий, і все зводилося до того, щоб максимально використати можливості знайти зовнішніх інвесторів і покрити ту різницю, яка була вимита з рахунків банку людьми, щодо яких, я думаю, зараз порушено кримінальну справу. Гроші вимивалися з рахунків - видавалися кредити своїм же структурам під векселі, які не були нічим підкріплені. І все це відбувалося з 2009 року, таку інформацію дають сьогодні фахівці. Можливо, це почалося раніше, але абсолютно точно те, що це відбувалося з 2009 року, коли Аваков ще був біля керма області, і ніяка політика не заважала йому зберегти банк, і попередити хоча б державні підприємства про серйозні ризики тих коштів, які були розміщені на депозитах», - заявив Михайло Добкін.